26 oktober 2009, 22:52 | Elja Trum | 2342x gelezen

Zoeken naar een winterstalling voor de motor

Mijn motor staat momenteel het hele jaar door onder een afdakje achter mijn huis. Daar staat ie opzich redelijk droog, maar in de winter heeft ie zo toch nog behoorlijk wat te lijden. Vandaar dat ik dit jaar de motor naar een winterstalling wil brengen. Daar kan ie goed opgeborgen de winter in zodat ik volgend jaar weer probleemloos op pad kan.

Met mijn Intruder 700 reed ik overigens vaak in de winter gewoon door. Mits het niet vroor, of recentelijk gevroren had. Ik merkte echter goed dat dit niet al te best voor mijn motor was. Voornamelijk omdat ik ook geen verdere maatregelen nam om de motor te beschermen tegen de omstandigheden. Niet slim als je besluit door te rijden in de winter.

Bij mijn nieuwe(re) Intruder 1400 heb ik besloten gewoon permanent niet in de winter te rijden. Opbergen in een winterstalling is dan een logische keuze om regelmatig onderhoud in de winter onnodig te maken. Daar zijn op internet de nodige aanbieders voor te vinden.

Er zijn in principe meerdere manieren voor het stallen voor je motor. Je kunt natuurlijk zelf een garagebox of bergbox huren. Er zijn hiervoor redelijk wat aanbieders die zich feitelijk niet specifiek op motoren richten, maar waar je wel je motor veilig en vorstvrij kunt stallen.

Een tweede mogelijkheid is stalling bij een specifieke aanbieder voor motoren. Bijvoorbeeld Motor-winterstalling.nl. Voordeel is dat de ruimte wordt gebruikt voor meerdere motoren en dat daardoor de kosten lager kunnen zijn. Daarnaast kunnen zij vaak ook accu's onderhouden en wellicht een beurt uitvoeren.

Toen ik recentelijk bij mijn motordealer was heb ik ook navraag gedaan naar de mogelijkheden daar. Zij bieden ook een beveiligde stalling aan. Een interessante aanbieding vond ik het gratis stallen van de motor tijdens de winter waarbij zij aan het eind van de stalling een (betaalde, maar met 10% korting) kleine of grote beurt uitvoeren op je motor.

Nu vind ik het persoonlijk wel prettig om de motor aan het begin van het seizoen even een beurt te laten geven, dus dit vind ik een mooie aanbieding. Ik heb me dan ook gelijk ingeschreven voor een plaatsje.

Behalve stallen wordt de motor vooraf ook klaargemaakt voor de winter. Ook wordt de motor hierbij ingespoten met conserveringsmiddel en wordt er brandstofverbeteraar toegevoegd. De motor wordt ook nog thuis opgehaald en weer retour gebracht (binnen een straal van 25 kilometer).

Je kunt dus in een koude november week besluiten de motor op te laten halen en hoeft niet zelf door het slechte weer om hem af te leveren. In mijn ogen een prima oplossing!

Jan van Sommeren Winteractie


Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja rijdt een custom Suzuki Intruder 1400 en is een typisch geval van mooi-weer rijder. Naast motorrijden mag hij ook graag fotograferen. Over deze hobby schrijft hij ook regelmatig op zijn weblog over fotografie.
 Dit artikel doorsturen
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

Motorlog nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Motorlog? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.