28 augustus 2009, 23:21 | Elja Trum | 2982x gelezen

Opstartproblemen; over lege accu en falende acculaders

Vanochtend had ik het plan om op de motor naar mijn werk te gaan. Helaas werd pijnlijk duidelijk dat ik al te lang geen motor meer gereden had; de accu had niet genoeg kracht meer om de motor te starten. Vervelend, maar gelukkig heb ik een acculader. Tenminste.. Dat dacht ik.

Die acculader stond inderdaad wel in de garage. Een gloednieuwe zelfs, want mijn oude had het recentelijk binnen de garantieperiode begeven. Helaas blijk de nieuwe acculader net zo goed te werken als de oude; niet dus. De acculader gaf geen reactie toen ik de stekker in het stopcontact plaatste..

Uiteindelijk dus maar de fiets gepakt. Wel zo gezond, maar niet zo lekker. De motor staat in de schuur te wachten op een werkende acculader. Wellicht dat ik vanavond de acculader nog retour kan brengen bij de Praxis, maar mijn vertrouwen in dit model is wel tot het nulpunt gedaald. Wellicht moet ik maar gewoon een fatsoenlijke acculader aanschaffen. Iemand nog suggesties?

Mijn regelmatige accuproblemen geven overigens ook aan dat ik aan een nieuwe accu toe ben. Nu kan ik deze natuurlijk laten vervangen, maar dan moet ik dit jaar toch echt de accu in de winter loskoppelen en naar binnen halen. Anders heb ik in het voorjaar waarschijnlijk dezelfde problemen.

Accu


Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja rijdt een custom Suzuki Intruder 1400 en is een typisch geval van mooi-weer rijder. Naast motorrijden mag hij ook graag fotograferen. Over deze hobby schrijft hij ook regelmatig op zijn weblog over fotografie.
 Dit artikel doorsturen
(1)
Richard
ProfielRichard | dinsdag 1 september 2009, 10:19
Een accu zou toch wel een langere tijd zijn lading moeten kunnen behouden. In ieder geval langer dan een paar weken. Als je slim bent laat je die accu vervangen (of je doet het zelf). Die dingen zijn niet echt duur en het scheelt ene hoop gekl*te in de ochtend.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

Motorlog nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Motorlog? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.