31 mei 2010, 20:59 | Elja Trum | 3719x gelezen

Concept: Harley Davidson in 2020

Ontwerpbureau Yanko Design heeft een conceptontwerp gemaakt voor de Harley Davidson van de toekomst. Volgens het bedrijf zouden Harley's er in 2020 zo uit kunnen zien. Een geslaagd ontwerp als je het mij vraagt; waar kan ik er eentje bestellen?

Harley 2020 by Yanko Design


Een deel van het ontwerp is gebaseerd op de huidige Apple MacBook computers. De ontwerper Jonathan Russell raakte ge´nspireerd door de subtiel weggewerkte led-lampjes in een MacBook. Het licht komt hierbij door het materiaal van de MacBook. Als het licht erachter uit is zie je geen verschil in het materiaal door een techniek waarbij met laser kleine gaatjes gemaakt worden.

Jonathan heeft dit idee verwerkt in de tank van de Harley. Hierdoor kunnen snelheidmeter, motorinformatie en een kaart van de omgeving om de tank getoont worden tijdens het rijden. Absoluut een gaaf idee! Dezelfde techniek wordt ook gebruikt om rem- en achterlicht te tonen. Natuurlijk worden op dezelfde wijze ook de richtingaanwijzers in de motor verwerkt.

Yanko Design Harley


Hoewel elektrische motoren rond 2020 vast al wat meer ingeburgerd zullen zijn en deze best passen in een ontwerpconcept als deze is er gekozen voor een stevige V-twin motor.

Het ontwerp heeft ook wel wat weg van de B120 Wraith. Niet zo gelikt afgewerkt, maar voor als je niet kunt wachten op 2020 een alternatief..

Bron: Neatorama

Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja rijdt een custom Suzuki Intruder 1400 en is een typisch geval van mooi-weer rijder. Naast motorrijden mag hij ook graag fotograferen. Over deze hobby schrijft hij ook regelmatig op zijn weblog over fotografie.
 Dit artikel doorsturen
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

Motorlog nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Motorlog? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.