6 juli 2012, 09:55 | Elja Trum | 3332x gelezen

Lit motors; een motor met stabilisatie

Daniel Kim heeft een bijzondere motor gebouwd; eentje die niet om kan vallen. Goed, zijn insteek was dan ook niet zo zeer een een motor, maar een compacte veilig alternatief voor een auto. Want auto's zijn in Kim's ogen erg inefficiŽnt.

Van de Lit C-1 (een naam die verdacht veel overeen komt met de BMW C1) bestaat momenteel alleen nog maar een prototype, maar het ziet er wel allemaal erg vet uit. Ik ben benieuwd hoe het is om zo'n motor te rijden. Het zal je in elk geval veel bekijks opleveren, vooral voor het stoplicht of bij het achteruit inparkeren.


De techniek werkt op basis van gyroscopen. Owh, de Lit is overigens ook elektrisch en moet een bereik van 320 kilometer hebben. De batterijen kun je in 4 tot 6 uur weer opladen. In de C1 is ruimte voor 2 personen en een kleine bagageruimte.

Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja rijdt een custom Suzuki Intruder 1400 en is een typisch geval van mooi-weer rijder. Naast motorrijden mag hij ook graag fotograferen. Over deze hobby schrijft hij ook regelmatig op zijn weblog over fotografie.
 Dit artikel doorsturen
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.



Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

Motorlog nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Motorlog? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.